Achtergrond

 

Experience

eastern heritage

Achtergrond

Traditionele Thaise Yoga Massage

Traditionele Thaise Yoga Massage is gebaseerd op acupressuur en stretches. Er wordt géén olie gebruikt. De masseur gebruikt duimen, handen, ellebogen, voeten en knieën en oefent daarmee druk uit op verschillende delen van het lichaam, terwijl hij ook masseert. Daarnaast wordt het lichaam gestrekt, zoals bij yoga. De massage zorgt voor diepe ontspanning, heft blokkades op en zorgt ervoor dat je energie weer vrij kan stromen. Het maakt de spieren soepel en de gewrichten sterker. Er wordt aan gewerkt de flexibiliteit van het lichaam te verbeteren en de bloedsomloop te stimuleren. 

Voor de masseur kost het veel energie om de massage te geven. Het is dus een stevige massage, over het hele lichaam en gebeurt liggend op een mat. De massage gaat over de kleding heen. Het is daarom belangrijk om makkelijk zittende kleding te dragen, waarin je goed kunt bewegen. De massage is vooral erg effectief bij mensen met stressklachten, RSI en hoofdpijn (migraine). Ook bij sporters die veel van hun lichaam vragen zorgt Traditionele Thaise Yoga Massage voor herstel van de energiebalans en vermindert de kans op blessures.

Achtergrond

Over mij

Ik ben Daniel en ik ben opgeleid bij ITM in Amsterdam. Ik heb gedurende drie jaren intensieve Nuad Bo Rarn cursussen gevolgd; level 1 (foundation), level 2 (intermediate) en level 3 (advanced). Ik school me regelmatig bij, neem deel aan korte cursussen en workshops en oefen met beroepsgenoten.

ITM is de enige gecertificeerde en internationaal erkende school voor Traditionele Thaise Yoga Massage in Nederland. De school staat geregistreerd in het Centraal register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en bij de World Massage Federation.

Achtergrond

cultureel erfgoed

In december 2019 heeft de UNESCO besloten de Traditionele Thaise Massage (Nuad Thai) te erkennen als ‘immaterieel cultureel erfgoed’ en – als enige massage techniek – op haar prestigieuze lijst geplaatst. Door de massage aan deze lijst toe te voegen, zegt Unesco dat de traditie nog vele generaties behouden moet blijven.